Family House

Services
Architecture / Full project
Date
2016
Location
Chisinau
Team
Ion Burungiu
Architecture

Proiectul consta in convertirea unui spatiu administrativ, intr-o locuinta unifamiliara, care face parte dintr-un volum de tip bara cu un singur nivel. Dirijat de constrangerile economice, s-a impus din start regula de a crea o aditie, care sa aiba un volum cat mai simplu. Situl se afla la periferia municipiului Chisinau si are drept atu existenta a trei pini, care impreuna cu zona verde din vecinatate, are potentialul de a deveni un mic parc. Urmat de aceasta decizie, de a pastra zona verde si implicit lipsa unei gradini uzuale, am decis impreuna cu beneficiarii crearea unei mici gradina urbane in spatiul de acces, care distribuie fluxurile spre parter si subsol. Astfel, s-a mizat ca acest spatiu inverzit si amenajat pe gustul proprietarilor, sa devina pe timp de noapte un felinar cu nuante calde-verzi, filtrate de materialitatea policarbonatului de pe fata. In interior, livingul este nucleul casei, ce are o relatie directa cu restul functiunilor si o suprafata generoasa. Deschiderea panoramica a livingului ofera o perspectiva unica spre oras, intrerupta pe alocuri de silueta pinilor. In bucataria, lumina ajunge difuz prin intermediul geamului din living si luminatorul deaspura locului de luat masa. Proiectul in sine reprezinta o casuta modesta cu un minim necesar.